Mijn werkwijze
Via motiverende gespreksvoering (Miller & Rollnick, 2014) , het GROW coachingmodel (John Whitmore, 1992) en het Stages of Change model van Prochaska en Diclemente (2012), stimuleer ik de gezondheid van patiënten naar een  duurzame gedragsverandering.

Tijdens de coachingsessies breng ik de doelen van de patiënt in kaart (gezondheidsdomeinen: beweging, voeding, slaap, mentaal en sociaal welzijn), bereid ik de patiënt voor om terugval te voorkomen om zo een duurzame gedragsverandering te bekomen. 

Via gezondheidscoaching help ik personen gezonder leven in het dagelijks leven te integreren dmv laagdrempelige aanpassingen op sociaal, fysiek en mentaal welzijn. Tijdens de sessies wordt er ingewerkt op het sensibiliseren, informeren, inzicht geven, motiveren, aanzetten tot actie en evalueren.

Waarom doorverwijzen voor gezondheidscoaching?
Gezondheidswinst voor patiënten om chronische welvaartsziektes, of verergering, te voorkomen

Tijdswinst voor de arts/hulpverlener: gedragsverandering stimuleren bij patiënten neemt veel tijd in beslag, die niet altijd voorhanden is tijdens een consultatie. Tijdens coachingsessies krijgt de patiënt inzicht in zijn gedrag en klachten. Bovendien wordt de motivatie van de patiënt gestimuleerd en wordt een actieplan opgesteld met oog op duurzame gedragsverandering.

Welke personen kunnen bij mij terecht?

 • Primaire preventiewerking:
  • Patiënten met vragen over gezonde levensstijl binnen hun dagdagelijks leven (werk, thuis, vrije tijd, beïnvloeding omgeving op gezondheidsgedrag).
 • Secundaire preventie:
  • Patiënten met klachten gelinkt aan een ongezonde levensstijl.
  • Patiënten met klachten zonder fysiek aantoonbare oorzaak. Bv personen met klachten van vermoeidheid maar uit klinisch onderzoek en laboresultaten blijken geen aantoonbare fysieke oorzaken.
 • Tertiaire preventie:
  • Patiënten met niet-acute aandoeningen (welvaartsziekten, chronische aandoeningen gelinkt aan ongezonde levensstijl).

Samenwerking
Op basis van de gestelde diagnose en noden van de patiënt, wordt er gewerkt rond het motiveren en het groeien naar een gezondere levensstijl met participatie van patiënten.

Indien gewenst stuur ik verslagen over de evolutie van de patiënt.

Mocht u nog bijkomende vragen hebben, geef gerust een seintje