Hoe start ik met het halen van mijn doel?

Tja… Hoe starten we vaak met een doel? “Morgen ga ik op dieet.” of “Morgen start ik met joggen.” of “Morgen zoek ik een cursus die ik kan volgen.” of “Het is genoeg geweest, ik koop een abonnement bij de fitness.”

We springen vaak in iets nieuw, en helaas vallen we maar al te vaak in ons oud, gewend patroon. Dit is niet noodzakelijk het gebrek aan wilskracht maar door het springen uit een vliegtuig zonder parachute.

Hoe komt het dat we vaak in ons gewend patroon hervallen? Wat is een gedragspatroon eigenlijk? En hoe ontstaat dit? Welke invloed heeft onze omgeving op ons gedrag? En bovenal: hoe kunnen we deze informatie gebruiken om gefundeerd te starten met je eigen doel?

In deze 4-delige workshop krijg je eerst inzicht in hoe bepaalde patronen ontstaan, hoe de omgeving en marketing het ons het best wel moeilijk maken om gezond te leven, maar gelukkig ook hoe we dit in ons voordeel kunnen ombuigen! En ten slotte hoe je jouw doel kan aanpakken op een gefundeerde manier.
Geen workshop met enkel theorie, maar concrete voorbeelden, filmpjes, oefeningen en schema’s die we toepassen op jouw persoonlijke situatie.

(max. 8 deelnemers)

Heb je interesse? Contacteer me gerust voor meer informatie en data.

Interessante bronnen, opgenomen in deze workshop
http://www.gezondleven.be
http://www.voedingscentrum.nl
http://www.gezondsporten.be
http://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl

bron: Vlaams Insituut Gezond Leven, 2020
ASE-model (De Vries, 1988) en afbeelding van Sassen, 2004